Montage Deria vloerenverwarming

Het DERIA-systeem is heel simpel. Stelt u zich voor alsof het een radiator onder de vloer is. De aansluitleidingen zijn 15mm. en de Cv-buizen waarop de stralingslamellen geklikt worden zijn 22mm. In de aanvoerleiding komt een radiatorafsluiter (eventueel met afstandsbediening e./o. thermostaat). Als de aansluitleidingen van onderen komen, moet op het hoogste punt een ontluchting gemonteerd worden, net als bij een radiator.

De aanvoertemperatuur mag net zo hoog zijn als bij een radiator. Het enige verschil met een radiator zit hem in de vloertemperatuur, die niet boven de 29 graden uit mag komen omdat het anders onaangenaam warm wordt (zweetvoeten). De warmteafgifte is dan 100W./m2. Om die reden moet de doorstroming vaak beperkt worden. In de retourleiding moet dan een regelafsluiter aangebracht worden. Bij het gebruik van thermostaat afsluiters e./o. groepen die wisselend in gebruik zijn, is een radiatorafsluiter die ingesteld kan worden op een bepaalde doorstroming (debiet) aan te bevelen. De instelling van dergelijke afsluiters hoeft in principe nooit meer aangepast te worden.
In ruimtes waar men
niet stil zit, b.v. badkamers / keukens, kan de vloertemperatuur ca. 5 graden hoger zijn, waardoor de warmteafgifte tot 150W./m2 kan zijn.