VEEL GESTELDE VRAGEN:

Wat zijn voordelen van stralingswarmte?

Stralingswarmte geeft een behaaglijke warmte die gelijkmatig verdeeld wordt. Stralingswarmte komt bijvoorbeeld ook van de zon. De luchttemperatuur kan koud zijn, maar als de zon schijnt voelt het toch warm aan. Bij een radiator gaat de lucht opstijgen en circuleren. Dit is bij stralingswarmte niet het geval. Hierdoor ontstaan er geen temperatuurverschillen in de ruimte. Er is dus minder verplaatsing van huisstof en andere allergenen.

Bij verwarming door stralingswarmte kan de thermostaat circa 2 tot 3 C lager ingesteld worden terwijl u hetzelfde behaaglijkheidgevoel ervaart. Elke graad die een thermostaat lager staat, zorgt voor een besparing van ca. 6% op de stookkosten. (Bij 3 graden is dat dus 18%)

Hoeveel warmte geeft het DERIA-verwarmingssysteem?

De warmteafgifte van de DERIA-vloerverwarming wordt begrensd op 100 W/m², omdat anders de vloertemperatuur boven 29℃ uitkomt, wat niet meer als comfortabel ervaren wordt.

Kan DERIA-vloerverwarming met andere verwarmingssoorten gecombineerd worden?

Ja, dat kan zonder problemen en zonder extra regelunits. DERIA-vloerverwarming is niet afhankelijk van een bepaalde aanvoertemperatuur en kan draaien op de temperatuur die uw ketel nu al levert (tot 90 graden). De DERIA-vloerverwarming wordt aangesloten op de wijze van een (extra) radiator. De temperatuur in de vloerverwarming wordt ingeregeld d.m.v. een regelventiel in de retourleiding van de vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat de voorgeschreven vloertemperatuur niet overschreden wordt
(34℃ in badkamers en 29℃ in de overige vertrekken). De ruimtetemperatuur kan d.m.v. een thermostaat geregeld worden.

DERIA-vloerverwarming in combinatie met houten vloeren en parket?

Dat is een uitstekende combinatie. Door de montage van DERIA-aluminium lamellen wordt het vloeroppervlak namelijk zeer gelijkmatig verwarmd. Bij DERIA in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland hebben ze al meer dan 70 jaar ervaring met houten vloeren en parket op DERIA-vloerverwarming.
Kerken, kastelen, landhuizen en gewone huizen hebben al tientallen jaren DERIA-vloerverwarming onder hun prachtige parketvloeren liggen! Van de diverse houtsoorten zijn niet alle houtsoorten even geschikt. Dit heeft te maken met o.a. de hardheid en het vochtgehalte van het teruggedroogde hout. Diverse parketleveranciers kunnen u hierover nader informeren en adviseren. Voor montage op een bestaande vloer, al dan niet van beton of hout, hebben wij een aparte montagehandleiding.

Kan DERIA-vloerverwarming ook onder ouderwetse houten vloeren gemonteerd worden?

DERIA-vloerverwarming kan ook gemonteerd worden onder bestaande vloeren, bijvoorbeeld onder een verdiepingsvloer of onder de vloer van de begane grond. Montage onder een verdiepingsvloer is mogelijk op twee manieren; vanaf de onderkant, door het plafond te verwijderen of vanaf de bovenkant door de vloer te verwijderen. Montage onder de houten vloer van de begane grond is mogelijk vanaf de bovenkant door deze vloer te verwijderen of vanaf de onderkant via de kruipruimte. Er moet dan wel voldoende ruimte aanwezig zijn om de buizen te kunnen monteren. Voor montage onder bestaande houten vloeren hebben wij een aparte montagehandleiding.

Welke soort buis wordt er gebruikt om de aluminium lamellen op te klikken?

U bent vrij in de keuze van het soort buis. Flexibele aluminium/kunststofbuizen, kunststofbuizen, koperbuizen, stalen verwarmingsbuizen of (gegalvaniseerde) stalen precisiebuizen kunnen gebruikt worden. Wij adviseren om stalen verwarmingsbuizen, precisiebuizen of nog liever koperen buizen te gebruiken: de warmtegeleiding is bij stalen buizen 100 maal beter als bij kunststofbuizen en bij koperen buizen 900 maal beter. Koperen en stalen buizen gaan levenslang mee en zijn bestand tegen hoge watertemperaturen. Bij kunststof buizen treed er sneller slijtage op. Koperen en stalen buizen zijn 100% gasdicht waardoor er geen corrosie kan ontstaan in de verwarmingsketel. Dit kan bij kunststof buizen wel gebeuren. Koperen en stalen buizen worden door lasverbindingen, persverbindingen of knelkoppelingen (waterdicht) verbonden. Dit maakt het systeem absoluut veilig en onderhoudsvrij.

Wat is de afstand tussen de buizen?

De buizen worden meestal met een tussenruimte van 50 tot 60 cm gemonteerd, maar afhankelijk van de situatie zijn ook andere afstanden mogelijk. Dit wordt voor u door ons uitgetekend aan de hand van de door u verstrekte gegevens en plattegrond.

Hoeveel lamellen heb ik nodig?

Op een meter buis gaan tussen de 3,5 en 7,5 lamellen. Dit is afhankelijk van de warmtebehoefte en de dikte van de vloer. Het aantal benodigde lamellen wordt berekend door DERIA aan de hand van het aanvraagformulier en de plattegrond. Wij raden u aan om het maximale aantal lamellen te monteren. Dan bent u verzekerd van extra verwarmingscapaciteit voor het geval u later de (vloer)bedekking of de aanvoertemperatuur wilt veranderen. Met een regelventiel in de retourleiding wordt de oppervlaktetemperatuur van de vloer ingeregeld.

Welke PUR isolatieplaten levert DERIA?

PUR-schuim platen met mineraalvlies of aluminium bekleding in de diktes 20, 30, 40, 50, 60 en 70 mm, afmeting 60 x 120 cm. De platen die bekleed zijn met aluminium hebben een hogere isolatiewaarde. Daardoor kunnen de platen dunner zijn bij dezelfde isolatiewaarde. In de offerte van DERIA wordt aangegeven welke isolatie in uw situatie het meest geschikt is.

Hoe werkt het DERIA-verwarmingssysteem in cementgebonden vloeren?

Het systeem voor cementgebonden vloeren bestaat uit afdekkappen met geÏntegreerde lamellen (3,5 cm hoog). Voor de aanvoer- en retourleidingen zijn tevens speciale afdekkingen beschikbaar. Het wordt geplaatst op een betonnen ondergrond. Daar worden een folie, PUR isolatieplaten (minimaal 2 cm dik) en nog een isolatiefolie op aangebracht. Dan worden de buizen gelegd en de afdekkappen op de buizen geklikt. Als het geheel ligt, wordt het afgevuld met mortel en een afwerklaag van 4 cm mortel wordt aangebracht. Binnen de afdekkappen kunnen de buis en lamellen uitzetten en inkrimpen zonder dat er spanning op de vloer komt te staan. Ook wordt er geen spanning vanuit het beton op de lamellen overgedragen. Scheuren of barsten in de vloer worden hierdoor vermeden.

Voor montage in cementgebonden vloeren hebben wij een aparte montagehandleiding

Wie monteert het DERIA-verwarmingssysteem?

De montage kan uitgevoerd worden door een plaatselijke verwarmingsinstallateur. Gedetailleerde montagehandleidingen worden door ons ter beschikking gesteld. Als u een ervaren doe-het-zelver bent, kunt u het eventueel ook zelf monteren.