Hoe werkt het DERIA verwarmings systeem.
Het DERIA-systeem werkt met aluminium lamellen die op verwarmingsbuizen gemonteerd worden (vastklikken). De buis draagt warmte over op de lamellen en deze geven vervolgens stralingswarmte af. Door het grote stralingsoppervlak ontstaat een behaaglijke warmte.

Een regelunit (voor de watertemperatuur, met een elektrisch aangedreven circulatiepomp) is niet nodig. De aanvoertemperatuur kan tussen de 35 en 90+Celsius liggen, omdat het systeem vrij kan uitzetten en krimpen.

Het systeem is wat aansluiten betreft vergelijkbaar met een CV radiator. Op de aanvoerleiding komt een (thermosstatische) afsluiter en op de retourleiding een regelafsluiter (voetventiel) om de doorstroming te regelen.
Door de doorstroming te regelen kan de vloeroppervlakte temperatuur begrensd worden, zodat deze niet boven de toegestane waarde (woonkamer 29Celsius) uitkomt.

Met het DERIA-verwarmingssysteem kan vloer-, wand- en plafondverwarming gerealiseerd worden. Afwerking met materialen naar keuze, zoals hout, parket, laminaat, vinyl, marmoleum, tapijt, tegels, natuursteen, gietvloeren, metselwerk, gipswanden of gipsplafonds, etc., etc.